Mugmetdegoudentand - Smoeder - 15 jaar later

  • Smoeder - 15 jaar later
Smoeder is terug, vijftien jaar later.

Marcel Musters en Maria Goos maakten de vertelvoorstelling in 2004. Ze vertelden over hun Brabantse levens, over wie of wat smoeder voor hun was. Nu kijken ze terug: “We hebben verloren, we hebben gewonnen. We leven nog. We spelen nog, we schrijven nog. We hebben nog lief. Hoe kijken we nu aan tegen de levens en de dood van onze moeders?” Ze vertellen het oude verhaal, en het nieuwe.

Maria Goos: "In 2004 hebben Marcel en ik SMOEDER gemaakt; een vertelvoorstelling. De aanleiding was het overlijden van Marcel zijn moeder in 2002.  Mijn moeder is in 1985 al gestorven. In SMOEDER vertellen we over hun Brabantse levens, over wie ze voor ons waren. SMOEDER was een groot succes. We hebben het meer dan honderd keer gespeeld en er is een televisieregistratie van gemaakt. Inmiddels zijn we bijna vijftien jaar verder dan die eerste keer dat we SMOEDER speelden."
 
"We hebben verloren, we hebben gewonnen. We leven nog. We spelen nog, we schrijven nog. We  hebben nog lief. Hoe kijken we nu aan tegen de levens en de dood van onze moeders? En we noemen het: SMOEDER – 15 jaar later. Want we vertellen het oude verhaal en ook het nieuwe verhaal. We zijn vijftien jaar ouder, vijftien jaar wijzer. Wat heeft de afgelopen vijftien jaar met ons gedaan?  We zien je graag bij onze voorstelling."
 Credits
Tekst en spel: Marcel Musters en Maria Goos
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!