Te Gast: Het Brabants Jazz Orkest & Jasper Blom & Jeroen Zijlstra - A Jazzy New Year

  • A Jazzy New Year
  • A Jazzy New Year
  • A Jazzy New Year

Het Brabants Jazz Orkest luidt met hun traditionele nieuwjaarsconcert weer graag het nieuwe jaar in. Dit jaar zijn te gast de Boy Edgar Prijs winnaar saxofonist Jasper Blom en de Annie M.G. Schmidt-prijs winnaar zanger-trompettist Jeroen Zijlstra.

Op 5 januari 2020 organiseert Het Brabants Jazz Orkest o.l.v. Jeroen Doomernik weer een Jazzy New Year, hét traditionele nieuwjaarsconcert van ’s-Hertogenbosch in de Verkadefabriek met een gevarieerd muzikaal programma en verrassende gasten.

In eerdere edities van Jazzy New Year waren onder anderen Ellen ten Damme, Gerard van Maasakkers, Shirma Rouse, Edwin Rutten en Eric Vloeimans te gast.Jasper Blom is één van de bekendste tenorsaxofonisten in de Nederlandse jazzscene en staat bekend om zijn compositorische synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Hij is winnaar van de Boy Edgar Prize 2019, de meest prestigieuze prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland. Blom heeft opgetreden met Lee Konitz, Chet Baker, Nat Adderley, Bob Brookmeyer, George Duke, Randy Crawford, David Liebman, Conrad Herwig en vele andere internationale gerenommeerde artiesten en wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige spelers in de Benelux.

Jeroen Zijlstra is zanger, tekstschrijver, componist en trompettist. Jeroen is als zanger o.a. actief in zijn band Zijlstra. Als trompettist maakte Jeroen deel uit van de succesvolle formatie 5 Slag 1 Wijd van Vera Vingerhoeds waarmee hij door Nederland toerde en concerten gaf tot aan Moskou. Als tekstschrijver schreef hij liederen voor o.a. Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli, allen werkzaam in de wereld van de kleinkunst. Hij is ook bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarmee Jeroen in 2002 de Annie M.G. Schmidt-prijs won.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!