Jazz Factory - ALEXANDER

  • ALEXANDER
  • ALEXANDER

Eindelijk is ie er dan, het debuutalbum van pianist/toetsenist Alexander van Popta. Bij het grote publiek doet die naam mogelijk niet direct een belletje rinkelen, maar toch stond Van Popta als bandleider en sideman op de belangrijkste podia en festivals. 

Zo speelde hij met zijn collectief Re:freshed Orchestra meerdere malen in het Concertgebouw en op festivals als North Sea Jazz en Jazz in Duketown. Daarnaast is hij de vaste pianist in de Liberty Group van trompettist Teus Nobel waar hij met zijn virtuoze spel achter de vleugel grote indruk maakte. Maar ook bij een afrobeat band als Koffie of zangeres Ntjam Rosie is het Van Popta die achter de keyboards en piano zit. Nu komt deze muzikale duizendpoot dan eindelijk met een album en groep onder eigen naam.

Voor het debuutalbum ‘Methods to Madness’ sloeg hij de handen ineen met bassist Thomas Pol, drummer Jamie Peet en gitarist Jelle Roozenburg, waarbij de pianist tevens op zoek ging naar een heel specifiek bandgeluid: ‘De band is live opgenomen op een analoge tape machine. Daar bovenop wilde ik gebruik maken van de verzameling vintage instrumenten en effecten die de studio te bieden had. Je hoort mij dus niet alleen achter de August Förster upright piano, maar ook op mellotron, orgel, klavecimbel en vibrafoon.’ Het resultaat is jazz met een verrassende rijkdom aan klankkleuren en invloeden.Klik hier voor de Jazz Factory agendaBezetting:
Piano: Alexander van Popta
Gitaar: Jelle Roozenburg
Contrabas: Thomas Pol
Drums: Jamie Peet

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!