Blue Room Sessions - Boris McCutcheon & The Saltlicks (USA)

  • Boris McCutcheon & The Saltlicks (USA)
  • Boris McCutcheon & The Saltlicks (USA)

We beginnen het seizoen met Boris McCutcheon and the Saltlicks. In april 2015 stonden ze voor het eerst op het podium van de Blue Room Sessions, een groot succes. Een waardige seizoensopener dus.

Boris’ ‘roots’ liggen op het platteland van Massachusetts, maar hij heeft zich inmiddels al enige tijd geworteld in de bergen van New Mexico. De plek waar zijn muzikale ziel zich het meest thuis voelt. Vandaar dat de term ‘New Mexicana’ al is opgedoken bij het omschrijven van zijn muziek. De hoofdmoot bestaat uit Americana. Met vele verschillende invloeden zoals folk, blues soul, country, pop en rock. 

Je zou er wat van Leonard Cohen, Steve Earle en Neil Young in kunnen ontdekken, maar eigenlijk is zijn stijl uniek: muziek waar die constante droge woestijnbries doorheen lijkt te waaien. Rauw, intens en sfeervol. Zijn teksten en melodieën zijn onberispelijk. Hij is gezegend met een stem die gruizig, warm, kalmerend en soulvol tegelijk is. 

Boris is al jarenlang een graag geziene gast op de Nederlandse podia. Zo was hij jaren geleden al te zien op Blue Highways. De kritieken in bladen als Oor en Heaven zijn buitengewoon positief.

I’m here, let Me In
Het tiende en meest recente album van Boris McCutcheon bevat ingetogen, sfeervolle muziek met persoonlijke en verhalende songs. In 2018 lag alles verder een beetje stil voor Boris vanwege een gecompliceerde armbreuk. Op dit moment werkt hij aan een nieuw album. We verwachten dat hij dat zal presenteren bij zijn optreden in The Blue Room Sessions.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!