November Music - Brendan Faegre / Robin Coops

  • Brendan Faegre / Robin Coops

In het kader van hun ruimdenkende traject Spritzl presenteert muziektheatergezelschap Silbersee veelbelovende projecten van jonge makers. Out of the box-denkende musici, theatermakers en andere kunstenaars met een eigenzinnig idee krijgen de kans hun vooruitstrevende plannen te realiseren. Eén van die projecten die door een vakjury is uitgekozen is A Manual Towards The Truth van componist/slagwerker Brendan Faegre, slagwerker Jonathan Bonny en regisseur Robin Coops. Een audiovisueel concert over de censuur op onze nieuwsgierigheid. 


Zijn de sociale media, die verondersteld worden mensen wereldwijd met elkaar te verbinden en te inspireren, niet juist bezig ons te isoleren in kleine echokamers waarin we vooral onze eigen ideeën weerkaatst horen? Wat betekent waarheid nog in de context van de sociale media en hoe gaan we om met de nieuwe morele dilemma’s waarmee de digitale revolutie ons confronteert? Dat zijn de fundamentele vragen die aan de basis liggen van een voorstelling die muziek, theater, choreografie, projectie, licht en decor naadloos tot een krachtige en ritualistische ervaring bundelt. Een productie op het snijvlak van een muzikale performance en een audiovisuele installatie.


Het publiek wordt meegenomen in deze spannende en beklemmende wereld. De performance vindt plaats in en rondom een speciaal ontworpen kubus waarin spiegels de heimelijke atmosfeer benadrukken. Faegre, Bonny en Coops hebben zich vooral laten inspireren door duistere triphop en de broeierige atmosfeer van tech-noir films als Blade Runner en The Matrix.

De Amerikaanse drummer, componist en bandleider Brendan Faegre studeerde in Den Haag af aan het Koninklijk Conservatorium. In zijn intense werken botsen invloeden uit de rockmuziek, minimal, jazz en zelfs Hindoestaanse muziek op elkaar. Hij is leider van het Nederlandse Edge Ensemble dat de kruispaden tussen improvisatie en genoteerde muziek verkent. Robin Coops was in 2017 al te gast tijdens November Music met zijn succesvolle, futuristische voorstelling Disconnect.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!