Blue Room Sessions - Catherine Mc Lellan + Chris Gauthier

  • Catherine Mc Lellan + Chris Gauthier

Catharine McLellan is een acoustic singer- songwriter afkomstig van het Canadese Prince Edwards Island. Haar vader en bekende songwriter Gene McLellan overleed toen Catherine nog tiener was. Op haar nieuwste album speelt ze zijn songs en zo omarmt ze de muzikale erfenis van haar vader. Chris Gauthier begeleidt haar op gitaar.

In 2004 en 2006 verschenen er twee albums van Catherine, namelijk Dark Dream Midnight en Church Bell Blues. In 2009 maakte ze een tour door de UK en het vasteland van Europa. Na 2009 kwam er nog een aantal albums uit. Het nieuwste album heet It's Allright With You en verscheen in 2017.  

In de songs op dit album verhaalt ze over haar vader. Sommige verhalen en songs zijn opgediept uit de familie-archieven. Catherine had er, uit angst in de schaduw van haar vader te blijven, aanvankelijk moeite mee om de achternaam McLellan te gebruiken. Haar vader was namelijk een van de meest bekende songwriters van Canada. Door het album It's Allright With You te maken omarmde ze als het ware de muzikale erfenis van haar vader. Catherine weet met haar indringende, maar soms ook vrolijke teksten te boeien sinds haar solo-debuut in 2004.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!