/ CLUBZAAL

Blue Room Sessions - Chip Taylor & Gøran Grini (USA) (afgelast)

  • Chip Taylor & Gøran Grini (USA)
  • Chip Taylor & Gøran Grini (USA)

Deze voorstelling is geannuleerd. Alle kaartkopers zijn per e-mail geïnformeerd.


Legendarisch singer-songwriter met het karakteristieke stemgeluid

In oktober 2017 trad Chip Taylor samen met John Platania op in een uitverkochte Clubzaal. De oude meester speelde twee indrukwekkende sets voor een muisstil luisterend publiek. We zien Chip Taylor graag weer terug en dat gaat gebeuren op 21 april 2020!

Chip Taylor, geboren in Yonkers (NY) is vooral bekend geworden door de grote hits die hij schreef. Wild Thing is de grootste hit die Chip Taylor geschreven heeft (opgenomen door o.a. The Troggs, Jimi Hendrix, Cheap Trick, Bruce Springsteen en Hank Williams). Maar ook Angel Of The Morning door Evie Sands, P.P. Arnold en Dusty Springfield, Anyway That You Want Me door The Troggs,Try a Little Bit Harder door Janis Joplin en The Baby en I Can’t Let Go door de Hollies. Dat speelde allemaal in 60’er en 70’er jaren.

Het is ook de man die eind jaren 70 teleurgesteld de muziekindustrie de rug toekeerde en een grote carrière als professioneel gokker opbouwde. Doordat zijn moeder hem op haar sterfbed vroeg om nog wat liedjes te spelen vond hij de liefde voor met name de countrymuziek terug. 

Bij zijn terugkeer in de muziekwereld merkte hij dat hij niets liever deed dan zijn eigen liedjes zingen voor mensen die er graag naar luisteren. Hij nam weer op en artiesten als Lucinda Williams, Rick Danko, John Prine, Guy Clark, Rodney Crowell, Bill Frisell, Evie Sands en P.P. Arnold zongen en speelden op zijn albums. Ook ging hij jonge talentvolle artiesten begeleiden en nam ze mee op tour zoals de violistes Carrie Rodriguez (Tx, USA) en Kendel Carson.

Tegenwoordig toert Chip Taylor hoofdzakelijk met John Platania, de favoriete gitarist van Van Morrison. Vooral bij Country en Americana fans heeft Chip Taylor een flinke schare fans opgebouwd. Hij is bekend om zijn sfeervolle shows. In 2014 verscheen er weer een fantastisch album van Chip Taylor. Met zijn Little Prayers Trilogy heeft hij volgens velen zijn Magnum Opus afgeleverd.

Leuk weetje: Chip Taylor AKA James Wesley Voight is ook de broer van acteur Jon en dus de oom van Angelina Jolie.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!