Blue Room Sessions - Chip Taylor

  • Chip Taylor
Wild Thing is de grootste hit die Chip Taylor geschreven heeft (opgenomen door o.a.: The Troggs, Jimi Hendrix, Cheap Trick, Bruce Springsteen en Hank Williams). Maar ook Angel Of The Morning door Evie Sands, P.P. Arnold en Dusty Springfield, ‘Anyway That You Want Me’ door The Troggs, ‘Try a Little Bit Harder’ door Janis Joplin en ‘The Baby’ en ‘I Can’t Let Go’ door de Hollies. Dat speelde allemaal in 60er en 70er jaren.

Bij zijn terugkeer in de muziekwereld merkte hij dat hij niets liever deed dan zijn eigen liedjes zingen voor mensen die er graag naar luisteren. Hij nam weer op en artiesten als Lucinda Williams, Rick Danko, John Prine, Guy Clark, Rodney Crowell, Bill Frisell, Evie Sands en P.P. Arnold zongen en speelden op zijn albums.

Ook ging hij jonge talentvolle artiesten begeleiden en nam ze mee op tour zoals de violistes Carrie Rodriguez en Kendel Carson.
 
Tegenwoordig toert Chip Taylor met John Platania, de favoriete gitarist van Van Morrison. Vooral bij Country en Americana fans heeft Chip Taylor een flinke schare fans opgebouwd. Hij is bekend om zijn sfeervolle show’s. In 2014 verscheen weer een fantastisch album van Chip Taylor. Met zijn Little Prayers Trilogy heeft hij volgens velen zijn Magnum Opus afgeleverd.
Speeltijden