Jazz Factory - Conservatorium Talent Award - Jazz in Duketown

  • Conservatorium Talent Award - Jazz in Duketown

Sinds 29 september gelden er nieuwe coronamaatregelen, waaronder een maximale groepsgrootte van 30 personen per ruimte. We krijgen tot onze grote spijt en zorg geen definitieve ontheffing van de veiligheidsregio Brabant-Noord. Dit betekent dat er vanaf 1 oktober maximaal 30 bezoekers in een film- of theaterzaal mogen.

Er kunnen deze avond geen bezoekers in de zaal, maar je kunt de optredens van de studenten wel bekijken via de livestream.


Zes veelbelovende conservatoriumstudenten strijden op zaterdag 3 oktober van 12:00 uur tot 17:30 uur in de Grote Zaal om de felbegeerde Conservatorium Talent Award (CTA). Het is de 9e keer dat het georganiseerd wordt als onderdeel van het programma van Jazz in Duketown, dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan afstuderende jazzmuzikanten. En, nog leuker, de optredens van de studenten zijn te bekijken via de livestream!

KLIK HIER VOOR DE LIVESTREAM

DE FINALISTEN
De optredens van deze geselecteerde muzikanten zijn een bijzondere gelegenheid om de sterren van morgen nu al te zien en te horen. Bijzonder is ook dat jazzmuzikanten in verschillende disciplines de degens kruisen: van zang tot gitaar en van saxofoon tot piano. Maar één dingen hebben zij gemeen: het niveau is erg hoog.

De finalisten zijn:
♪ Tijn Heijblom (Zang) | Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg
♪ Paul Van de Calseijde (Saxofoon) | Codarts Rotterdam
♪ Marit van der Lei (Zang) | Koninklijk Conservatorium - Royal Conservatoire
♪ Gijs Idema (Gitaar) | Conservatorium van Amsterdam
♪ Dani Brands (Piano) | ArtEZ Hogeschool Zwolle
♪ Manon Nijenhuis (Zang) | HKU Utrechts Conservatorium

JURY
De opzet is zoals de eerdere edities: elke student geeft een optreden en dit zal worden beoordeeld door een professionele vakjury bestaande uit:
♪ Vaste voorzitter Aad van Nieuwkerk (NPO Radio 2 Soul en Jazz),
♪ Rob Horsting (componist / arrangeur)
♪ Frank Bolder (programmeur NSJF)
♪ Mischa Andriessen (schrijven / recensent voor oa. Jazzism, Jazz & Mo)
♪ Kim Hoorweg (vocalist)

De muzikanten worden tijdens hun half uur durend optreden beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. De winnaar, die ‘s avonds tijdens een besloten avond bekend wordt gemaakt, krijgt naast een stipendium ook een uitnodiging om tijdens het aanstaande Jazz in Duketown op te treden.

De Conservatorium Talent Award 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Noord-Brabant.

Meer info: www.jazzinduketown.nl

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!