Blue Room Sessions - Dan Tuffy Trio

Dan Tuffy is een Australische songwriter, storyteller en producer die al ruim 20 jaar in Nederland woont. Hij is de oprichter van de groep Big Low die tussen 2001 en 2012 bestond. In 2017 bracht Dan een soloalbum uit met als titel “Songs From Dan”. In muziekkrant Oor kreeg het album lovende kritiek.

Het album werd beschreven als een “meesterwerk”. Dan Tuffy heeft zeer onlangs een nieuw album uitgebracht met de titel “Letters of Gold”. Ook dit album oogst weer lovende kritieken.

Dan Tuffy is een bekende op de Nederlands rootspodia. In 2018 gaf hij een optreden op het bekende Ramblin’ Roots-festival in Utrecht. Dan Tuffy had ook al twee keer een succesvol optreden bij Roots in Heusden.

Dan’s stem doet bij vlagen denken aan zangers als JJ Cale en Mark Knopfler. Zijn gitaarspel lijkt simpel maar is uiterst functioneel en subtiel bij de songs die hij ten gehore brengt.

Dan Tuffy wordt begeleid door Stefan Wolfs op gitaar en pedal-steel. Stefan is ook regelmatig op het podium te zijn met de steeds populairder wordende Judy Blank. Judy is trouwens op ons podium te zien op 6 oktober. Madelief van Vlijmen zal Dan Tuffy begeleiden op contrabas. Madelief heeft een speelstijl de te omschrijven is als een “cool, jazzy groove”.

We zijn verheugd dat we in deze bijzondere omstandigheden een trio van dit niveau op ons podium in de Clubzaal kunnen presenteren. 

Bezetting
Dan Tuffy: guitars/vocals/stories
Stefan Wolfs: guitars/pedal steel
Madelief van Vlijmen: double bass

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!