/ CLUBZAAL

Blue Room Sessions - Dries Bongaerts met trio (BE)

  • Dries Bongaerts met trio (BE)

Singer-songwriter die donkere indie-folk en blues tot leven brengt

Onze Vlaamse trilogie (incl. Guy Verlinde en The Infamours Roots) van dit seizoen sluiten we af met een bijzondere singer-songwriter, Dries Bongaerts. Dries Bongaerts kun je zien als een ruwe diamant die de afgelopen jaren geslepen werd in kroegen, op straat, op festivals en in clubs. Op deze manier heeft hij zich een plaats verworven op de rootspodia in Nederland en België. 

Dries brengt donkere indiefolk, met doorleefde songs die altijd to-the-point zijn, en treedt meestal op onder de naam “Dries”. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en mondharmonica en brengt je van de ene emotie naar de andere. 

Zijn muziek heeft duidelijk invloeden van artiesten als Bob Dylan, Townes Van Zandt, Will Oldham en Ry Cooder. Behalve bij solo-optredens staat Dries ook als frontman van de Antwerps/Limburgse band New Rising Sun op de planken. Met deze band speelt hij het wat meer stevige blues-countryrock genre. 

Dries brengt dit seizoen een nieuwe show met zijn trio. Wat betreft stijl zitten we dan tussen het ingetogen solo-werk en de meer stevige bandformatie in. Het trio van Dries zal echter veel akoestischer klinken dan zijn New Rising Sun en dat past dan ook beter binnen de traditie van The Blue Room Sessions. 

For The Light In Thy Heart
In 2017 bracht Dries een eerste soloalbum uit, genaamd For The Light In Thy Heart. Het album werd bij de presentatie in Antwerpen zeer positief ontvangen en ook de reviews in de pers waren bijzonder lovend. Dries laat op het album inspirerend en schitterend gitaarspel horen. Vocaal overtuigt hij vanaf het eerste moment. Zijn songs, gezongen met zijn enigszins rauwe stem, voeren je mee in een wereld die schoonheid en droefenis combineert. Rootstime noemt Dries de “Ontdekking met de grote O!”

Normaalprijs€15,00
Speeltijden & Tickets
di 4 feb

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!