Jazz Factory - Dulfer Plays Blues

Nederlands bekendste tenorsaxofonist Hans Dulfer is gek op de compromisloze muzikale energie van blues-legende Lead Belly. Tijdens dit concert laat Dulfer horen hoezeer de blues van invloed is geweest op zijn eigen spel als saxofonist. Daarbij stapt hij het podium op met een zeskoppige band waar onder meer gitarist Jerome Hol en baritonsaxofonist Koen Schouten deel van uitmaken.

Nederlands bekendste saxofonist brengt een gloednieuw programma rond één van zijn grote helden: bad ass bluesgenie Leadbelly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed op de popmuziek en werd bewonderd en gecoverd door Nirvana, The White Stripes, Bob Dylan, Tom Waits en Elvis. Hans Dulfer is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. De enige jazzmusicus die zowel in Nederland als in Japan gouden platen wist te behalen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een eigenzinnige manier mee aan de haal.

Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Leadbelly te lijf, inclusief oerhits Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene. De onverzettelijke, van blues doortrokken saxsound van Dulfer is net als de stem van Leadbelly een muzikale oerkracht. Daarbij neemt hij een all-star band mee met verder gitaarfenomeen Jerome Hol, hammond toetsenist Bas van Lier, zangeres Kim Hoorweg, drummer Cyril Directie en baritonsaxofonist Koen Schouten.

Miljoenen Hollanders genoten van zijn compromisloze, gespierde saxofoonspel, altijd gecombineerd met een stuwende ritmesectie, of het nu was met zijn populaire bands Perikels, Tough Tenors, Reflud, de in de jaren negentig enorm succesvolle Dulfer van Big Boy of met zijn huidige danceband en zijn jazzband waarmee hij nog altijd wekelijks optreedt. 

Bezetting

Hans Dulfer - tenor sax
Koen Schouten - bariton sax
Jerome Hol - gitaar
Bas van Lier - hammond orgel
Cyril Directie - drums
Kim Hoorweg - zang

Speeltijden