Blue Room Sessions - Edgelarks (UK)

  • Edgelarks (UK)

Americana en wereldmuziek met een Engelse folk-basis

We brengen in The Blue Room Sessions een mix van terugkerende en nieuwe artiesten. The Edgelarks behoren tot de vaste terugkeerders en dat is niet voor niets! 

Het duo is afkomstig uit Exmouth in Devon (UK). Ze speelden op talloze folk-festivals in het Verenigd Koninkrijk. Al reizend schreven ze hun songs op basis van de ervaringen die ze onderweg opdeden, precies zoals de oude troubadours dat deden. Ze deden daarna een aantal grote internationale tours door onder andere Canada, Zuid-Afrika, het Europese Continent en Australië. 

Hun muziek stamt uit de folk traditie, maar inmiddels zijn daarin ook invloeden uit andere contreien terug te vinden, bijvoorbeeld uit de USA (Americana). Soms zijn ook elementen van muziek uit minder voor de hand liggende landen, zoals India in hun muziek te vinden. 

Het Americanageluid is vooral te herkennen aan de meer dan voortreffelijke dobro-techniek van Phillip. 

De optredens van Edgelarks kenmerken zich door passie, intensiteit, muzikaliteit en perfecte samenzang. Ook solo komt de prachtige stem van Hannah tot uiting.

Phillip Henry en Hannah Martin
De eerste keer dat ze op ons podium stonden, was in 2015 nog onder hun eigen namen: Phillip Henry en Hannah Martin. Moeilijk te onthouden, hun voor- en achternamen bestaan uit een combinatie van vier voornamen. Vandaar hun keuze voor de naam Edgelarks. De tweede keer dat ze op ons podium stonden was in 2017 onder de naam Edgelarks en inmiddels zijn ze met die naam ingeburgerd in de folk/Americana-wereld.

Edgelarks
Hun meest recente album heeft simpelweg de titel Edgelarks. Dit album wordt beschouwd als tot nu toe het meest innovatieve album van Phillip en Hannah. 

John L. Walters schreef in The Guardian: "This duo has a combination of virtuosity, intensity and charisma that merits a slot on much bigger stages”

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!