Paul de Munnik - Goed Jaar

  • Goed Jaar
  • Goed Jaar

De Munnik zonder Acda. In zijn soloprogramma Nieuw toonde hij aan hoe goed hem dat af gaat. Nu is er de opvolger, zowel op geluidsdrager als in het theater. Opnieuw met gitarist Wouter Planteijdt aan zijn zijde. Het Parool over Nieuw: “Krachtig. Furieus bijna. De Munnik heeft geen band nodig om het dak te doen trillen.” En de Telegraaf: “Van een niveau waar menig Nederlandstalige collega alleen maar kan dromen.”

Wat ligt er achter de volgende hoek? Wat verbergt dat bos daar in de verte? 
Neem ik genoegen met wie ik werd, of kijk ik wat er nog meer te worden valt? 
Ben ik nu eindelijk eens de meneer, die men mij steeds vaker noemt? 


Hij loodst je rustig en geestig langs de zaken die hem raken, en die hem inspireren tot dat wat hij het liefste doet, en waar hij zo luidkeels om bejubeld wordt; het zingen van de mooiste theaternummers. Van hemzelf, maar ook van anderen, omdat de fakkel ook doorgegeven moet blijven worden. 

Na jaren van grote producties vindt Paul het heerlijk om in een kleinere bezetting, dicht bij de mensen te spelen. Deze voorstelling speelt Paul samen met een van Neerlands beste gitaristen, Wouter Planteijdt, dus je kunt er zeker van zijn dat je muzikaal niets te kort komt.


Recensies

Theaterparadijs: "Als het applaus langer duurt dan de gitaarsolo, dan weet je dat het een topoptreden was"

★★★★★ Dagblad van het Noorden: ''Het is geen testament, geen pretentieuze beginselverklaring. 'Goed Jaar' is een geweldig sterke voorstelling.''

★★★★ NRC Handelsblad: “Fluisterzacht of forte - de piano geeft hem vleugels” Credits
Regie: Koos Terpstra

Speeltijden