/ CLUBZAAL

Blue Room Sessions - Hans Theessink (NL/DK/Ö) (afgelast)

Reprise van bluesgigant met een donker stemgeluid

Hans Theessink is een in Enschede geboren blues- en rootszanger. In de jaren 60 werd Hans gegrepen door de blues, met name door Bo Diddley. Hans noemde hem “One helluva guitarplayer”. Hans weet zijn gitaarspel (vaak slidegitaar) uitstekend te combineren met zijn mondharmonica-spel. Zijn stem lijkt gemaakt voor de blues: een fijne diepe en donkere bariton.

In de jaren ’80 speelt Hans veel in kleine clubs, maar ook op grote festivals in onder andere New Orleans en Chicago. Hij treedt op met artiesten als Taj Mahal, John Hammond, Luther Allison, Rory Block, The Dubliners en Terry Evans.

In 1988 brengt hij zijn album Baby Wants To Boogie uit en raakt zijn muziek bekend bij een groter publiek, ook in Nederland. Daarna volgen nog vele albums zoals Johnny and the Devil (1989), Call Me (1993), Live (1993), Songs from the Southland (2003) en Bridges (2004).

We kijken uit naar een tweede optreden van bluesman Hans Theessink in The Blue Room Sessions. Net als bij het eerste optreden hebben we als speciale gast, vriend van Hans en mondharmonicavirtuoos Gait Klein Kromhof uitgenodigd.  

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!