The Nordians & Oleg Fateev - Jazz Factory

De Verkadefabriek goez jazz!
Twee zondagmiddagen per maand verandert de Clubzaal in een intieme, sfeervolle club met jazz in alle soorten, maten en maatsoorten: Jazz Factory. Met op 13 december: The Nordanians & Oleg Fateev.

De oorsprong van de bandnaam is wellicht minder globetrotterig dan je zou vermoeden – alle drie de musici wonen in Amsterdam-Noord – maar dat neemt niet weg dat The Nordanians muzikale sponsen zijn. Terwijl gitarist Mark Tuinstra put uit de Afrikaanse blues, jazz en rock, voert Niti Ranjan Biswas een ware ritmische dans uit op tabla (Hindoestaans ritmisch begeleidingsinstrument).

Voeg daar violist en Boy Edgarprijs-winnaar Oene van Geel bij en het blijkt onmogelijk de band in een muzikaal hokje te stoppen zoals ook de Volkskrant concludeert: ‘Het trio biedt perfect op elkaar ingespeelde nieuwe muziek, ergens tussen jazz, funk en wereldmuziek. Veelkleurige, actuele muziek, die onmogelijk op een gangbare benaming is vast te pinnen.’

Hoewel niet afkomstig uit de noordelijke periferie van onze hoofdstad, nemen The Nordanians als gast accordeonist Oleg Fateev mee. Geen onbekende in de Verkadefabriek aangezien zijn levensverhaal centraal stond in de Artemis voorstelling Reis van een Rus. Fateev voegt zijn virtuoze accordeonspel dat immer doordrenkt is met een vleugje melancholie bij de knallende grooves en fijnzinnige kamermuziek van The Nordanians.

Met violist Oene van Geel, gitarist Mark Tuinstra, Niti Ranjan Biswas op de tabla en Oleg Fateev op de accordeon 

Programma:

27 dec: Gallowstreet
10 jan: Miles! ft.Michael Varekamp & Ben van den Dungen
24  jan: Benjamin Herman & Anton Goudsmit
14 feb: Horizon Trio ft.Michel Godard & Oene van Geel
21  feb: Ntjam Rosie & Artvark Saxophone Quartet
6 mrt: B-Movie Orchestra
20  mrt: Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet
17  apr: Tingvall (ZWE/DL)
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!