Steven Kamperman Trio ft.Michel Godard & Oene van Geel - Jazz Factory

De Verkadefabriek goez jazz!
 Twee zondagmiddagen per maand verandert de Clubzaal in een intieme, sfeervolle club met jazz in alle soorten, maten en maatsoorten: Jazz Factory. Met op 14 februari: Steven Kamperman Trio ft. Michel Godard & Oene van Geel.

Klarinettist en componist Steven Kamperman laat zich met zijn trio in ‘NeOropa’ inspireren door vroege Europese volksmuziek. Muziek met zangerige melodieën, bezwerend doorklinkende bourdontonen en pakkende ritmes. Maar zijn benadering is eigentijds en verrassend: ook avontuurlijke jazz-improvisaties, een vleugje mediterrane import en moderne danceritmes spelen rollen van betekenis.

Naast Kamperman, vocaliste Sanem Kalfa en gitarist/violist George Dumitriu, kent NeOropa nog twee gasten. De Franse tubaïst Michel Godard wordt door menigeen gezien als een van de beste improvisatoren ter wereld, maar hij is ook nog een fenomeen binnen de oude muziek op de Middeleeuwse serpent. Violist Oene van Geel laat de altviool zingen en wisselt bevlogen solo’s af met puntige percussiebegeleidingen op cajon.

Recensent Jacques Los over de eerste ontmoeting van Godard, Kamperman & Van Geel op de ZomerJazzFietsTour: ‘De drie mannen speelden met zichtbaar plezier en waren heel goed op elkaar ingespeeld. Stuk voor stuk zijn het formidabele improvisatoren. (…) Mede door hun enthousiaste musiceren en de ritmisch vrolijke muziek kon de ZJFT zich geen betere afsluiter wensen.’

Steven Kamperman – altklarinet, sopraansax
Sanem Kalfa – vocals
George Dumitriu – viool, elektrische gitaar
Michel Godard – tuba, serpent
Oene van Geel – altviool, cajon

Programma:

21  feb: Ntjam Rosie & Artvark Saxophone Quartet
mrt: B-Movie Orchestra
20  mrt: Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet
apr:  Gideon van Gelder Quartet & Lilian Vieira
17  apr: Tingvall (ZWE/DL)
30 apr:  Peter Beets Trio & Ruben Hein
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!