Ntjam Rosie & Artvark Saxophone Quartet - Jazz Factory

De Verkadefabriek goez jazz!
 Twee zondagmiddagen per maand verandert de Clubzaal in een intieme, sfeervolle club met jazz in alle soorten, maten en maatsoorten: Jazz Factory. Met op 21 februari: Ntjam Rosie & Artvark Homelands.

Na een samenwerking met Claron Mcfadden en een theaterprogramma met John Buijsman geheel gewijd aan de blues, is het voor het Artvark saxofoonkwartet nu tijd voor een spannende samenwerking met zangeres Ntjam Rosie in het grensgebied van de pop / world.  

Artvark
Artvark tourde wereldwijd en staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Het ontroert, stinkt, gromt en suist. Rosie is van alle markten thuis. Zij is geschoold in jazz en latin muziek, heeft een intieme singer-songwriter-kant en put uit roots die in Afrika / Kameroen liggen. In het voorjaar van 2015 verscheen haar vierde album THE ONE dat met louter lovende kritieken werd ontvangen. Artvark was eerder al succesvol met Claron McFadden in Sly Meets Callas waarin funk, jazz en opera met speels gemak werden gekoppeld. De Volkskrant: ‘Artvark combineert verbluffend precies spel met groove, durf en sterke solo’s; weldoordachte, pakkende stukken worden met passie gespeeld’.

Ntjam Rosie
Ntjam Rosie beweegt zich met groot gemak binnen zowel de jazz als de pop. In Homelands gaat de in Kameroen geboren zangeres ook op zoek naar haar Afrikaanse roots. Homelands is een eigenzinnige mix van jazz, soul en world, uitgevoerd in een bijzondere bezetting.

Bezetting:
Ntjam Rosie – zang
Bart Wirtz – altsaxofoon
Mete Erker – tenorsaxofoon
Rolf Delfos – altsaxofoon
Peter Broekhuizen – baritonsaxofoon
 

Recensies
 
“Artvark combineert verbluffend precies spel met groove, durf en sterke solo’s, weldoordachte pakkende stukken met passie gespeeld en helemaal van nu.” - de Volkskrant
 
“Rosie’s stem danst bekoorlijk over de noten in het Engels, Frans en Bulu – een taal uit Kameroen – met bezieling, vrijheid en controle.” - NRC.next ★★★★★

"In de muziektheatershow Homeland met Artvark haalt Rosie op een prettig warme en vrolijke manier herinneringen op aan haar geboorteland. In speciaal gecomponeerde liedjes die het midden houden tussen soul, jazz en afrobeat en worden gezongen in het Engels, Frans en Bulu - de taal uit Kameroen - is ze weemoedig op een zonnige manier." 

(...)

"Vier saxofoons hebben samen veel meer klankmogelijkheden dan je denkt. Bovendien speelt dit kwartet met veel fantasie en zijn de improvisaties met twee scherpe altsaxen op de voorgrond op een stevige basis van tenor en bariton eigenwijs zonder dat ze in gefreak ontaarden. Rosie's zang parelt daar mooi tussendoor, soms in zacht  vloeiende bewegingen, soms stevig tegendraads tegen de harmonie in. Ze varieert met de saxofoons in aanpak, pakt soms haar eigen gitaar erbij en laat zich van haar uitbundigste kan zien in dans en met stemmetjes." NRC ★★★★


Programma Jazz Factory

mrt: B-Movie Orchestra
20  mrt: Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet
apr:  Gideon van Gelder Quartet & Lilian Vieira
17  apr: Tingvall (ZWE/DL)
30 apr:  Peter Beets Trio & Ruben Hein
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!