Fay Claassen 'Luck Child' - Jazz Factory

Fay Claassen geldt al jaren als dé jazzangeres van Nederland. Met een dijk van een stem en een feilloze timing kan ze zowel ontroeren als keihard swingen.

In de Jazz Factory zal ze voornamelijk nummers brengen van Luck Child, haar recent verschenen album waarop ze zowel bekende jazzsongs van Billie Holiday of Duke Ellington als popnummers van Paul Simon of The Beatles vertolkt. Wat daarbij vooral opvalt, is dat Fay Claassen met haar sterke muzikale persoonlijkheid deze klassiekers een heel eigen draai weet te geven. Alsof er nieuwe muziek ontstaat.

Met onder meer een Edison Award, een Grammy Nominatie in de Verenigde Staten en tal van Duitse erkenningen op zak, heeft Claassen ook buiten de grenzen van ons land haar naam weten te vestigen. Daarbij stapt ze het podium van de Jazz Factory op met een superband bestaande uit gitarist Peter Tiehuis (Metropole Orkest), pianist Karel Boehlee (Trijntje Oosterhuis) en bassist Theo de Jong (Toots Thielemans). Als speciale gast komt Toon Roos mee. Deze veelzijdige saxofonist werkte samen met tal van bekende jazzmusici in binnen- en buitenland.

Bezetting
Fay Claassen - zang
Peter Tiehuis - gitaar
Karel Boehlee - piano/toetsen
Theo de Jong - bas
Toon Roos - saxofoon (special guest)

Speeltijden