Jef Neve 'Perfect Spirit Control ft. Teus Nobel - Jazz Factory

Met een ware knaller sluiten we dit seizoen van de Jazz Factory af. De Belgische meesterpianist Jef Neve presenteert deze avond zijn nieuwste album Perfect Spirit Control. Dat doet hij met zijn eigen trio, een strijkkwartet en ‘special guest’ trompettist Teus Nobel.
 
Wat als je eindelijk geleerd hebt om op de moeilijkste golven te blijven rechtstaan en met een spectaculaire sprong het veilige strand weet te bereiken? ‘Perfect Spirit Control’ is voor Neve het gevoel waarbij de geest eindelijk doet wat je altijd hebt verlangd, een heerlijk gevoel van vrijheid. Het tempo ligt hoog. De Belgische pianist duwt de stroom voorwaarts, terwijl drums en subtiele elektronica de onderbuik doen voelen en de strijkers en trompet voor drama en lyriek zorgen. Jazz, klassiek, pop en filmmuziek in meeslepende songs.
 
Jef Neve geldt als één van de meest populaire en veelzijdige jazzmuzikanten van België. Hij werkte eerder al samen met uiteenlopende namen als José James, Gabriel Rios, Typhoon en Richard Galliano. In zijn spel is de echo hoorbaar van pianisten als Keith Jarrett en Brad Mehldau, maar tegelijkertijd is de Vlaamse pianist net zo zeer beïnvloed door popiconen als Tom Waits en Joni Mitchell. 
 
Teus Nobel speelde eerder al in de Jazz Factory met zijn eigen kwintet. Net als Jef Neve kijkt hij graag ver over muzikale grenzen en genres heen. ‘De toekomst van de jazz is opgestaan’, schreef het magazine Jazzism over der trompettist.

Recensies

★★★★ DeMorgen: Jef Neves leven lijkt even boeiend en wervelend als zijn concerten. Lees hier de volledige recensie. 
 
NRC Handelsbald: ''Als uitvoerend muzikant reist de Vlaamse Jef Neve de hele wereld over. In zijn composities met zowel jazz als klassieke componenten vinden verbeelding en diepgang elkaar in weelderige melodieën die gaandeweg helemaal openbreken.''

Bezetting
Jef Neve – piano
Jens Bouttery – drums
Lennart Heyndels – contrabas/cello
Teus Nobel - trompet
Speeltijden