/ CLUBZAAL

Blue Room Sessions - JW Roy & The Royal Family (NL)

  • JW Roy & The Royal Family (NL)
  • JW Roy & The Royal Family (NL)

Nederlandse Americana van de bovenste plank

Jan Willem Roy, de Brabantse slagerszoon uit Knegsel, timmert muzikaal al lange tijd aan de weg. Hij wilde eigenlijk wielrenner worden, maar toen hij Guy Clark voor het eerst hoorde, werd muziek zijn eerste liefde.

Het eerste album dat werd uitgebracht was Nederlandstalig en kwam uit in 1997. Hij zong met Brabants accent en werkte onder ander samen met Gerard Maasakkers, met wie hij het lied As Ge Ooit schreef. 

Het afgelopen decennium voelde JW Roy zich steeds meer aangetrokken tot het Roots/Americana-genre en ging zich daarom steeds meer richten op Engelstalige songs en bepaald niet onverdienstelijk. In 2015 verscheen het album Dry Goods And Groceries. Dit album klink als een roadtrip door de USA en dat is niet zo vreemd, want JW reisde voor de opnames door Louisiana en Texas. 

Het album klinkt ‘roots-country’ met veel akoestische gitaar en dobro in de begeleiding. De CD is uitgebracht in combinatie met een boek waar onder andere Tim Knol, Leon Verdonschot, Bert van der Kamp, Freek de Jonge en Jan Donkers een bijdrage aan leverden. 

In 2017 verscheen het album A Room Full Of Strangers, nu uitgebracht door JW Roy & The Royal Family. In zijn band spelen een aantal artiesten die hun sporen op de Nederlandse podia dubbel en dwars verdiend hebben zoals Roel Spanjers (keyboards en accordeon), Cock van Buren (gitaar) en Judith Renkema (bas). Op het album zijn gastrollen weggelegd voor Ilse DeLange, Joost van Es, Tangarine en Michael Prins.

De afgelopen twee jaar was JW Roy & The Royal Family vooral te zien in theatershows, waarbij ook de Grote Zaal in de Verkadefabriek aan bod kwam. JW speelde hier voor een uitverkochte zaal. In het voorjaar van 2020 heeft JW Roy een tour gepland langs voormalige industriële locaties. Een mooie kans om JW weer eens te programmeren, dit keer in de Clubzaal bij de Blue Room Sessions. 

Normaalprijs€20,00
Speeltijden & Tickets
di 7 apr

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!