November Music - Ken Thomson Sextet

  • Ken Thomson Sextet

In het rijke spanningsveld tussen improvisatie en compositie beweegt zich de Amerikaanse saxofonist, klarinettist en componist Ken Thomson. Met zijn eigen sextet exploreert de New Yorkse rasmusicus de kruisbestuiving tussen doorwrochte hedendaagse muziek en de spontaniteit van jazz. Iemand die uitstekend past in de filosofie van November Music dus.

Als vaste saxofonist / klarinettist van de Bang on a Can All-Stars kent Thomson het moderne, post-minimalistische repertoire van binnen en buiten. Daarnaast zal hij geen gelegenheid voorbij laten gaan om zijn liefde voor de jazzklassiekers te etaleren. In het verleden speelde Thomson in bands als Gutbucket en Slow/Fast. In zijn rijkgeschakeerde, harmonisch gewaagde jazzmuziek hoor je invloeden die variëren van Thelonious Monk tot György Ligeti. Virtuoze jazz met een grote emotionele spankracht. Dit najaar kwam de debuut-cd van het sextet uit op New Focus Recordings.

Thomson heeft een waar specialistenensemble om zich heen verzameld, met musici die al samenwerkten met Ken Vandermark, Myra Melford en Avishai Cohen.

BEZETTING
Ken​ ​Thomson​ (​alt​saxofoon)
Anna​ ​Webber​ (​tenor​​saxofoon​)
Russ​ ​Johnson​ (trompet​)
Alan​ ​Ferber (​trombone​)
Adam​ ​Armstrong​ (contra​bas)
Daniel​ ​Dor​ (​drums​) 

Speeltijden