AFGELAST - Blue Room Sessions - Kerri Powers (USA) (afgelast)

  • Kerri Powers (USA)

De Verkadefabriek is van vrijdag 13 tot en met dinsdag 31 maart gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.Stevige female roots singer-songwriter uit Connecticut, USA

Kerri Powers is met recht een roots-rock singer te noemen. Ze is niet wars van songs met een stevige beat, maar aan de andere kant schittert ze ook in prachtige ballads. Ze wordt vergeleken met artiesten als Shelby Lynne, Lucinda Williams en Bonnie Raitt. Wij vergelijken haar met Bonnie Bishop, die in juni 2018 bij ons in een uitverkochte zaal te zien was.

Bij vlagen doet Kerri’s soulvolle stem aan die van Bonnie denken. En qua power doet ze zeker niet voor Bonnie Bishop onder.

Starseeds
Haar albumdebuut was al in 2001 met You, Me And A Redhead. Het bleef daarna een tijd stil. In 2019 pakte Kerri de draad weer op, en hoe! Op het album Starseed slaat Kerri zich van haar beste kant horen. Er staan stevig geïnstrumentaliseerde songs op, maar ook nummers met een meer akoestische benadering met onder ander slide-gitaar in de begeleiding. 

Naast eigen songs bevat het album twee covers. Polly is de eerste, een prachtige ballad van Gene Clark, waar Kerri’s stem schitterend bij past. Een tweede cover is van Blind Faith, namelijk Can’t Find My Way Home, eveneens een prachtig gezongen ballad. Wie kent dit nummer van Blind Faith niet? Kerri trekt het helemaal naar zichzelf toe in een eigen kenmerkende stijl. 

Kerri Powers is een dame, waar we in de toekomst meer van gaan horen. Eerst maar eens op ons podium in de Clubzaal!

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!