Blue Room Sessions - Levi Parham (USA)

  • Levi Parham (USA)

Podiumprogramma in juni
Wij zijn blij dat we weer open mogen. Maar de mogelijkheden zijn vooralsnog beperkt. Dus hoewel er nog veel op de agenda staat voor in juni, zal een aantal voorstellingen alsnog niet door kunnen gaan. Niet bij elke voorstelling is 1,5 meter afstand houden haalbaar en niet elke voorstelling kan gespeeld worden voor een maximum van 30 bezoekers. We zijn druk bezig hiervan een overzicht te krijgen en informeren je (als je voor één van deze voorstellingen kaarten hebt gekocht), zodra we hierover meer weten.


Nieuwe vertolker van de Tulsa-Sound

De afgelopen jaren hadden we al enkele muzikanten uit Oklahoma op ons podium, denk aan Carter Sampson en Wink Burcham. Levi Parham is een derde artiest uit deze contreien. Levi Parham is van jongs af aan beïnvloed door blues, folk, rock, soul en country-muziek.

These American Blues
In 2016 bracht Levi een album uit met de titel These American Blues. Dit album kwam op de 25ste plaats in de prestigieuze AMA-Charts en op nummer 1 in de Euro-Americana Charts. Bij de opnamen van zijn albums werkte Levi onder andere samen met Jimmy Lafave. Levi werkte daarnaast samen met veel andere artiesten, zoals Amy Helm en Buddy Miller.

Treasures Of A Broken Land 
In 2017 verscheen een tribute-album voor Mark Heard Treasures Of A Broken Land met diverse artiesten waaronder Levi Parham. Op dat album is hij in goed gezelschap met Buddy Miller, Rodney Crowell, Over The Rhine en Birds of Chicago.

It’s All Good
In 2018 was het weer tijd voor een nieuw studioalbum genaamd It’s All Good. Levi ging hiervoor naar de befaamde studio’s van Muscle Shoals in Alabama. Het idee was de Tulsa Sound te mixen met die van Muscle Shoals en dan kijken wat er zou gebeuren. Met meewerkende muzikanten als onder andere Jesse Aycock, Lauren Barth en John Fullbright ontstond er een fraai groovy klinkend album waar invloeden in te horen zijn van The Band, The Allman Brothers en Derek and the Dominos. Al met al een stevig album.

Levi Parham heeft inmiddels een aantal Europese tours gedaan en stond niet op de minste podia. Zo was hij twee keer te zien op Ramblin’ Roots in Utrecht. De optredens van Levi zijn onderhoudend: mooie verhalen, prachtige songs en een fraaie enigszins rauwe stem. Met welke bezetting Levi optreedt is op dit moment nog niet bekend.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!