Jazz Factory - Maria Mendes

  • Maria Mendes

Vanaf 14 oktober gelden er nieuwe coronamaatregelen, waaronder een maximale groepsgrootte van 30 personen in de film en theaterzalen. Heb je kaartjes voor een voorstelling, dan houden we je op de hoogte.


Zangeres Maria Mendes nam haar gloednieuwe album Close To Me op met het Metropole Orkest en pianist/toetsenist John Beasley, bekend van samenwerkingen met Miles Davis, Herbie Hancock en Steely Dan. Het album kon rekenen op lovende recensies, vooral vanwege de ingenieuze wijze waarop Mendes jazz met fado combineert. 

Lichtvoetig, sierlijk, lyrisch en veelzijdig zijn omschrijvingen van Maria Mendes vocale capaciteiten. Haar muziek zit boordevol fado, maar ook invloeden uit de klassieke muziek en latin spelen een rol. Uiteindelijk beschouwt Mendes zichzelf vooral als een jazzzangeres die andere muzikale tradities met gemak omarmt. De pers over Close To Me:

‘In alle elegant dwarrelende noten van Maria Mendes hoor je de saudade van de fado’ (****) de Volkskrant

‘Mendes brengt, in haar moedertaal, een fusie van fado en jazz met modern gecomponeerde elementen. Net als bij Cristina Branco zijn de poëzie en de van saudade doordrenkte intensiteit van fado het vertrekpunt. Maar de jazzarrangementen vol inkleuringen brengen Mendes nog meer bezieling waardoor ze extra zijpaden pakt.’ (****) NRC Handelsblad

Bezetting
Maria Mendes (vocals), Jasper Somsen (contrabas), Jasper van Hulten (drums), Karel Boehlee (piano, keyboards)


Veilig naar de Verkadefabriek
We hebben de zaal zo ingericht dat je naast elkaar kunt zitten én zelf je stoel kunt uitkiezen. Kom je met een iemand van buiten je eigen huishouden, dan kun je kiezen voor ‘solozitjes’.

Verplaatst
Dit concert stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar is vanwege het Coronavirus verplaatst. Kaartkopers hebben hierover per e-mail bericht ontvangen. 

 


Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!