Blue Room Sessions - Martha Fields & Band

  • Martha Fields & Band

Martha’s roots stammen uit het Appalachengebied van Kentucky en West- Virginia. De songteksten putten uit Martha’s jeugd en het leven van haar voorouders. Haar optredens kenmerken zich door energie, vitaliteit, een zekere mate van zelfspot en een tikje humor. Ze neemt haar Franse band mee met snarenvirtuoos Manu Bertrand (dobro, banjo, mandoline), Urbain Lambert (gitaar) en Serge Samyn (contrabas).

Haar album Southern White Lies scoorde nummer 2 in de jaarlijst van de Euro-Americana Charts in 2016. Haar songs zijn krachtig gecomponeerd en vinden vaak hun oorsprong in familieverhalen van ouders en grootouders in Appalachia. De teksten zijn niet zomaar bedacht, maar putten uit "The real life" van Martha's jeugd en voorouders.

Podiumoptredens van Martha worden gekenmerkt door energie, vitaliteit, een zekere mate van zelfspot en een tikje humor. Martha woont ongeveer de helft van het jaar in Frankrijk en de andere helft in Texas. Haar begeleidingsgroep, waarmee ze door Europa toert, bestaat uit Franse topmuzikanten. 

Speeltijden