November Music - Modelo62

  • Modelo62

Eigenzinnigheid is een belangrijke karaktertrek voor iedere componist. Een motor voor de creativiteit en een strategie voor een lange, gevarieerde carrière. Stichting Trillende Lucht uit Amsterdam kent iedere twee jaar de Open Oor prijs toe aan toondichters die zo’n geheel eigen klankwereld optuigen. Een stimuleringsprijs voor ervaren en beginnende componisten die het risico niet uit de weg gaan.

Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan de Oekraïense/Nederlandse componiste Anna Korsun (1986) die in 2014 nog de Gaudeamus Muziekprijs in de wacht sleepte. De jury was vol lof over Korsuns werk: “Het werk van Anna Korsun is dat van een gevoelige en autonome artiest die vrijwel onberoerd lijkt door de snelheid waarmee de maatschappij verandert en de technologie zich ontwikkelt.”

In 2017 won Gilius van Bergeijk (1946) – nestor van de uitdagende, experimentele muziek in Nederland – als eerste componist het Open Oor. Twee componisten die vastgeroeste conventies binnen de muziekpraktijk met veel gevoel voor theater en klankexperiment weten te omzeilen. Tijdens November Music wordt er werk van Korsun en Van Bergeijk gespeeld tijdens een speciaal concertprogramma op twee verschillende locaties.

Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

In samenwerking met de Stichting Trillende Lucht. 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!