Jazz Factory - Nueva Manteca

Nueva Manteca heeft een onomstreden status in de wereld van de latinjazz en staat nu voor het eerst in de Jazz Factory met die kenmerkende mix van dansbare Cubaanse muziek en energieke jazz. Nueva Manteca bestaat al sinds 1983 in verschillende gedaantes en bezettingen. Na een break is de band terug met een nieuwe line-up met onder anderen saxofonist Ben van den Dungen, percussionist Nils Fischer en pianist/arrangeur Marc Bischoff.

'Europe's finest in Latin Jazz', schreef recensent Roul Rico in het toonaangevende magazine Latin Beat over Nueva Manteca. Niet voor niets stond de groep in het verleden op het podium met diverse internationale latin sterren zoals Paquito d'Rivera, Arturo Sandoval en Giovanni Hidalgo.

Dit concert bestaat voor een deel uit staanplaatsen.

Klik hier voor alle Jazz Factory concertenJazz Factory op Spotify
Luister op je gemak naar de volledige Jazz Factory line-up van dit seizoen. Zet 'm aan tijdens een fijn avondje tafelen, geniet van bekenden of ontdek jong talent, een nieuwe favoriet. Laat je verassen en inspireren, maar vooral: geniet! Klik hier om de afspeellijst af te spelen. Bezetting
Oscar Cordero: trompet
Ben van den Dungen: saxofoon
Marc Bischoff: piano
Samuel Ruiz: bas
Nils Fischer: percussie
Liber Torriente: drums
 

Speeltijden