/ CLUBZAAL

Jazz Factory - Ode to João Gilberto ft. Hermine Deurloo, Mike Boddé & Lílian Vieira (afgelast)

Harmonicaspeelster Hermine Deurloo, zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) en pianist Mike Boddé brengen een ode aan João Gilberto, de grondlegger van de bossa nova, die vorig jaar overleed. Muziek die varieert van melancholieke ballads tot snelle samba’s en luisteraars vervoert met prachtige Braziliaanse klanken.

In zijn geboorteland wordt componist/gitarist/zanger Gilberto ‘de vader van de bossa nova’ genoemd. Legendarisch was ook zijn samenwerking met de Amerikaanse saxofonist Stan Getz en wereldwijde hit met The Girl from Ipanema. In 2019 overleed Gilberto op 88-jarige leeftijd. Reden dus voor een eerbetoon aan deze Braziliaanse muzikale grootheid.

De in Brazilië geboren zangeres Lilian Vieira is al jarenlang het gezicht van de Braziliaanse muziek in Nederland. Ze kreeg (internationale) bekendheid met het trio Zuco 103. Hermine Deurloo treedt sinds 2015 op met Mike Boddé met wie ze al diverse malen te zien was bij Podium Witteman. Met Lilian Vieira deed Deurlo al diverse optredens in jazzclubs en op festivals.

Bezetting:
Hermine Deurloo - harmonica
Lilian Vieira - zang
Mike Boddé - piano
Breno Viricimo - contrabas
Enrique Firpi - drums 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!