November Music - Oene van Geel / Aart Strootman / Geerten van de Wetering. (afgelast)

  • Oene van Geel / Aart Strootman / Geerten van de Wetering.

Het leven en werk van Johann Sebastian Bach is een oneindige inspiratiebron voor musici. Altviolist en componist Oene van Geel kreeg van het Bachfestival Dordrecht de opdracht een nieuw werk voor triobezetting en dans te schrijven. Naast Van Geel op viool, sluiten gitarist Aart Strootman en organist/mondharmonicaspeler Geerten van de Wetering zich bij hem aan. Voor de voorstelling in de kerk creëert de Japans/Nederlandse danser en choreograaf Kenzo Kusuda (samenwerkingsprojecten met Spinvis, Boukje Schweigman en Dogtroep) een speciale dans.

Voor Van Geel was vooral de immense voetreis die de jonge Bach ondernam in de winter van 1705-1706 inspiratiebron voor zijn stuk Parcours. Doel van Bachs vierhonderd kilometer lange voetreis naar Lubeck was om zijn held Buxtehude te ontmoeten. De persoonlijke artistieke ‘voettocht’ van Oene van Geel gaat de laatste jaren vooral over de beleving van de meerlagige werkelijkheid om ons heen. ‘Juist die ervaring van meerdere lagen willen we in Unknown Home omarmen: klanken en bewegingen, allen met een eigen identiteit, die soms synchroon lopen, maar soms juist hun eigen parallelle realiteit hebben,’ vertelt Van Geel.

In groepen als Zapp 4, Estafest en de David Kweksilber Big Band speelde Van Geel al eerder op weergaloze wijze met elementen uit de improvisatie, pop en moderne muziek. In 2013 won hij de VPRO Boy Edgar Prijs.

In samenwerking met het Bachfestival Dordrecht.


Programma
Oene van Geel - Parcours

Credits
Oene van Geel (compositie, viool), Aart Strootman (gitaar), Geerten van de Wetering (orgel) en Kenzo Kusuda (dans).

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!