November Music - Oorkaan / Cello Octet Amsterdam

  • Oorkaan / Cello Octet Amsterdam

De Cellokrijgers komen eraan! Ze zijn sterk, soepel, en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd. Een voorstelling voor jong en oud die leeuwenmoed kan opbrengen. Want welke kracht heb jij nodig om een krijger te zijn?

De Cellokrijgers laten hun strijkstokken als zwaarden kletteren. Ze strijken een doolhof van onbekende klanken uit hun cello’s waar de tegenstander in verdwaald raakt. Cellokrijgers is een drieluik over stoer doen, winnen en verliezen, kwetsbaar zijn en de kracht van muziek. Het beroemde Cello Octet Amsterdam - dat al nauw samenwerkte met geliefde componisten als Arvo Pärt en Terry Riley - speelt wonderbaarlijk heldhaftige muziek van Béla Bartók, György Ligeti en Philip Glass.

Cellokrijgers is de nieuwste voorstelling van stichting Oorkaan dat uitdagende theatrale concerten vol verwondering en leeuwenmoed opzet met topmusici. In 2000 is Oorkaan in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam ontstaan en presenteert voorstellingen in Nederland en buitenland. Voor Cellokrijgers wordt samengewerkt met choreografen Jochem Stavenuiter, Josephine van Rheenen en Pim Veulings. Het octet was reeds diverse malen te gast op November Music en is zondag 4 november te horen met nieuw werk van Michael Gordon. 

Speeltijden