Jazz Factory - Philippe Lemm Trio (afgelast)

De Nederlandse drummer Philippe Lemm keert voor even terug uit New York voor een concert met zijn New Yorkse trio. Lemm werkte in het verleden al samen met musici als Amina Figarova en Grammy-winnaar Donny McCaslin. Ruim acht jaar geleden vertrok hij naar New York om daar als eerste Nederlandse drummer een mastertitel te halen aan de prestigieuze Manhattan School of Music. Daar ontstond ook zijn pianotrio waarmee hij naar de Jazz Factory komt.

NPO Radio omschreef de groep eerder al als "subtiel, krachtig en eigenzinnig. Philippe Lemm heeft in New York zijn geluid gevonden, een geluid dat naar meer smaakt."

In 2018 verscheen het album City Birds waarvoor New York een grote inspiratiebron vormde. Lemm: "Er zijn daar zo veel subculturen met eigen regels, een eigen taal en een eigen dialect. Het niveau is echter altijd enorm hoog…jazz, hiphop, gospel, pop, noem maar op. Als je vanuit een ‘bird’s view’ zou kijken, zie je dat al deze stijlen eigenlijk heel veel gemeen hebben." Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het trio van Lemm zich muzikaal niet laat kaderen. Jazz en improvisatie vormen de basis, maar pop en klassieke muziek zijn net zo goed van grote invloed.

Het trio speelde op al internationale podia als de Blue Note in New York, Ronnie Scotts in Londen en Concertgebouw in Amsterdam. Uiteraard mag de Jazz Factory niet ontbreken in dat rijtje!

Bezetting
Philippe Lemm - drums
Angelo Di Loreto - piano
Jeff Koch – contrabas

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!