/ HUIS73 HOFZAAL

November Music - Pieter Wispelwey / Maya Fridman / Score Collective

  • Pieter Wispelwey / Maya Fridman / Score Collective

Het neusje van de zalm op Nederlands cellogebied verzamelt zich in ’s-Hertogenbosch. Naast de uitermate getalenteerde en bevlogen celloperformer Maya Fridman, schuift niemand minder dan meestercellist Pieter Wispelwey aan. Met zijn bevlogen vertolkingen van Bachs Cellosuites heeft hij wereldwijd een standaard gezet. Maar Wispelwey is net als Fridman buitengewoon gecharmeerd van eigentijdse muziek.

Het Score Collective nodigde het tweetal uit als solisten voor een exclusief, hedendaags concertprogramma. Score Collective is het ensemble voor nieuwe muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Het studentenensemble bestaande uit master-studenten richt zich op muziek van nu, aangevoerd door de bekende dirigent en nieuwe muziekspecialist Ed Spanjaard.

Tijdens dit concert staat de cello in het zonnetje, en klinkt er werk van twee van de meest talentvolle jonge Nederlandse componisten. Van Jan Peter de Graaff gaat zijn celloconcert Rimpelingen in grote ensemblebezetting in reprise, en de Turks-Nederlandse componiste Meriç Artaç schrijft een nieuw celloconcert in kamermuziekbezetting.

In samenwerking met de Cello Biënnale.


Programma
Jan-Peter de Graaff - Rimpelingen
Meriç Artaç - new work

Credits
Score Collective o.l.v. Ed Spanjaard
Pieter Wispelwey - cello
Maya Fridman - cello
 

NM Normaal€8,00
NM Supporter€6,00
Speeltijden & Tickets

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!