/ GROTE ZAAL

November Music - Playground ft.Dominique Vleeshouwers 'World of Rhythm'

  • Playground ft.Dominique Vleeshouwers 'World of Rhythm'

Lekker onderuitgezakt genieten van magische wereldritmes. Muziek die is gedrenkt in relaxte ritmes en diepe pulsen. Tijdens de kleurrijke openingsavond in de Verkadefabriek staat muziek met een hartslag centraal. Het publiek kan zich ontspannen laven aan muzikale uitstapjes tussen neoklassiek, techno en vooruitstrevende pop. In samenwerking met Tromp Biënnale is een gevarieerde avond samengesteld waarin ook hypnotische visuals een hoofdrol opeisen. November Music opent het festival met de première van World of Rhythm - Last Night the DJ Saved My Life.

De initiatiefnemers van dit nieuwe project, waaronder het collectief Playground, laten zich inspireren door de grensoverschrijdende muziek van dancemuzieklegende Carl Craig. Playground zoekt naar kruisverbanden tussen een clubavond en een concertante live-ervaring. Hun Parallel Continuum - A symphonic techno suite klinkt als een filmische cross-over tussen elektronische en klassieke muziek.

Kernlid is duizendpoot en meesterslagwerker Dominique Vleeshouwers die dit jaar de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs ontving. In het verleden speelde Vleeshouwers al slagwerkcomposities van Joey Roukens, Wim Henderickx en James McMillan. Vanavond speelt hij solocomposities voor slagwerk en elektronica, onder meer van Daniel Wohl.

Als speciale gasten zijn uitgenodigd violist en elektronicawizard Davis West en toetsenist Benjamin Geyer (Flying Cakes/Mononoke). Twee Berlijnse musici die op een verfrissende manier jazz en elektronica verweven. Daarnaast is er een optreden van Albert van Abbe die al op allerlei hotspots heeft gedraaid: van de Berlijnse technotempel Berghain tot een festival als Awakenings. Begin dit jaar verraste Van Abbe met zijn indringende installatie Oma in de Willem Twee kunstruimte.

In samenwerking met de Tromp Biënnale.

NM Normaal€14,00
NM Supporter€12,00
Speeltijden & Tickets
vr 6 nov

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!