/ GROTE ZAAL

Jazz Factory - Pocket Rhapsody ft. Eric Vloeimans

Trompettist Eric Vloeimans was al diverse malen te zien in de Jazz Factory met heel uiteenlopende projecten, variërend van kamerjazz met Olivers Cinema tot stevige jazzrock met zijn band Gatecrash. Het zegt iets over de veelzijdigheid van de geboren Bosschenaren. Dit keer komt hij naar de Verkadefabriek met het internationale kwartet Pocket Rhapsody dat recent een album uitbracht op het bekende Duitse platenlabel ACT.

Deze nieuwe groep bestaat uit toppers uit de Europese jazz. Oprichter Frank Woeste is pianist in het akoestische kwintet van trompettist Ibrahim Maalouf en speelde mee op albums als Wind en Khaltoum. Samen met Maalouf arrangeerde hij ook de muziek voor deze albums. Eerder bracht hij ook een album uit met de Amerikaanse trompettist Dave Douglas. Ook drummer Stéphane Galland werkt al jaren samen met Ibrahim Maalouf, maar dan in diens elektrische band. De Belg maakt daarnaast al jaren uit van het veelgeprezen trio Aka Moon.

In Parijs speelde Eric Vloeimans voor het eerst samen in deze internationale bezetting. Hoogste tijd om de groep ook in Nederland op het podium te horen.

Bezetting:
Eric Vloeimans - trompet
Frank Woeste - piano
Julien Herne - bas
Stéphane Galland - slagwerk 

Supporter€17,00
Normaalprijs€19,00
Speeltijden & Tickets

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!