/ WILLEM TWEE TOONZAAL

November Music - Quartetto Maurice / Georg Friedrich Haas

  • Quartetto Maurice / Georg Friedrich Haas

De strijkkwartetten van de Oostenrijkse componist Georg Friedrich Haas zijn een fysieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Een aantal van zijn kwartetten – zoals de Derde en de Negende - worden in volledige duisternis gespeeld. Rein gestemde, ongehoorde klanken tollen rond je hoofd en de zintuigelijke muziek neemt van je bezit.

Een waar huzarenstuk voor ieder strijkkwartet want naast extreme virtuositeit wordt er veel van het muzikale inlevingsvermogen en de intuïtie gevraagd. In de duisternis tasten de musici naar de magische noten en het publiek kan zich er helemaal in onderdompelen. 

In 2016 voltooide Haas zijn Negende Strijkkwartet waarin hij op meesterlijke wijze zijn compositiestijl samenbalt: buitengewone, ongehoorde stemmingen, zinderende spanningsbogen en een groot gevoel voor muzikaal drama. Haas schreef dit werk voor het Amerikaanse Jack Quartet, die de afgelopen twee jaar nog te gast waren met John Zorn. Speciaal voor November Music gaat het Italiaanse Quartetto Maurice het magnum opus nu voor het eerst spelen.

Het in 2002 opgerichte kwartet is het gewend om limieten te verleggen, onder meer met live elektronica en opdrachten aan jonge componisten. In 2017 waren ze nog festivalgast tijdens de Anthony Fiumara-marathon. Nu zijn ze terug met twee volledige programma’s in de Willem Twee concertzaal. Met Haas 9 rekken ze hun grenzen nog eenmaal op. Een niet te missen uitdaging voor musici én publiek.

Let op: dit concert wordt volledig in het donker gespeeld! Bezetting
Quartetto Maurice bestaat uit Georgia Privitera (viool)
Laura Bertolino (viool)
Francesco Vernero (altviool)
Aline Privitera (cello)

NM Normaal€16,00
NM Supporter€14,00
Speeltijden & Tickets
vr 8 nov

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!