November Music - Reinier Baas Trio ft. Yurdal Tokcan (afgelast)

  • Reinier Baas Trio ft. Yurdal Tokcan

Nederlands meest hokjesgeestvrije gitarist ontmoet wereldwijd omarmd ud-virtuoos. Gitarist Reinier Baas trekt zich niets aan van genres en plukt zijn invloeden overal vandaan. Van moderne jazz en hardcore improvisatie tot popmuziek en wereldse klanken. ‘Een adembenemend getalenteerde gitarist…en bovendien een begenadigd componist die geen risico uit de weg gaat,’ schreef muziekmagazine Jazzism. Niet voor niets ontving hij al de Compositieopdracht van North Sea Jazz festival en nam hij een album op met Metropole Orkest.

Vandaag gaan Baas en zijn trio in zee met de Turkse ud-tovenaar Yurdal Tokcan. In zijn luitexploraties laat Tokcan rijke traditionele melodieën opgaan in meerstemmige klankweefsels. Zijn indrukwekkende ud-spel is al op waarde geschat door ney-speler Kudsi Erguner, qanûn-specialist Göksel Baktagir, de Israëlische zangeres Hadass Pal-Yarden en de Amsterdam Percussion Group. Nu is het de beurt aan Reinier Baas om zijn inventieve en openhartige gitaarspel samen te laten smelten met Tokcans wervelende ud-klanken. 

In samenwerking met het Ud-festival.


Credits
De bezetting bestaat uit Reinier Baas (gitaar), Yurdal Tokcan (ud), Clemens van der Feen (contrabas) en Jamie Peet (drums).

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!