Blue Room Sessions - Roelofs en van Bommel (NL)

  • Roelofs en van Bommel (NL)
  • Roelofs en van Bommel (NL)

Roots, blues en swing van twee Nederlandse muziek-giganten

Vier jaar geleden stonden ze voor het laatst samen in The Blue Room Sessions. Voor een enthousiaste en uitverkochte zaal. Het muzikale super duo is weer terug. Muzikaal opwindend, maar ook verstild. Intens en diepgravend.

Na jaren in de studio met elkaar gewerkt te hebben en als sideman bij menig singer-songwriter en Americanaband, spelen Mike Roelofs (keyboards en zang) en Sjoerd van Bommel (percussie en zang) alweer enkele jaren samen als duo. 

De muzikale insteek is te vinden in diverse muziekstijlen, zoals Americana, rootsmuziek, gospel, soms met een jazzy benadering, maar meestal swingend en soms neigend naar feestmuziek.

Mike Roelofs 
Heeft al menige prijs in het ‘serieuze’ circuit weten binnen te halen en in verschillende disciplines. Wat aangeeft dat hij als musicus nauwelijks geheimen kent. Uiteindelijk opteert hij voor goede muziek, niet verdeeld in vakjes en toch met een eigen geluid.

Sjoerd van Bommel 
Is naast bekende Bosschenaar een bekende in het Nederlandse muziekcircuit. Menig Nederlandse band heeft gebruik gemaakt van zijn diensten in zowel het live circuit als in de theaters of in de opnamestudio. Neem artiesten als Jango Edwards, Bots, Frederique Spigt en theatergroepen als het Ro-Theater en Orkater. Natuurlijk zijn eerdere duo met pianist en zanger met de rauwe stem Clemens van de Ven hebben indruk achtergelaten. Daarnaast werkte hij met The Watchman, Philip Kroonenberg, Mrs Hips en met de fantastische zangeres Simone Roerade. 

Zijn percussieve melodische drumstijl, op zwarte soul/rootsmuziek gebaseerd, maakt dat er altijd te swingen valt, maar dat er ook diepere lagen in de muziek worden aangebracht. 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!