De Heeren van Thans - Strepen op de weg

  • Strepen op de weg
  • Strepen op de weg

Ruim 25 jaar zaten ze samen in de auto. Op weg naar roem en rock-‘n-roll, al was de bestemming meestal een braderie. Maar toch. De Heren van Toen, altijd met z’n vieren: drie muzikanten en hun technicus-chauffeur. Hun houvast. Maar hij is er niet meer.

In dit theaterconcert kijken De Heeren van Thans achterom. Naar die ene lege stoel. Drie stemmen en drie gitaren: Nol Havens (VOF de Kunst), André van den Boogaart en Frans van der Meer.

De Heeren van Thans zijn:

Van der Meer
Frans van der Meer is een veelzijdig artiest. Zo is hij onder meer tekenaar, schilder, fotograaf, zanger, gitarist, tekstdichter, acteur, columnist, poppenmaker, poppenspeler, stemkunstenaar, producer, presentator, sneltekenaar en componist. Hij studeerde autodidactiek aan diverse opleidingsinstituten en als poppenspeler verwierf hij bekendheid met zijn creatie Ferry van de Zaande.

Havens
Nol Havens begint in 1983 als Ferdie Lancée hem ondekt in Studio Chateau in Tilburg. Niet lang daarna ontstaat het idee om een nieuwe Nederlandstalige band te formeren met Ferdie Lancée als schrijver / producer en Nol Havens als zanger: VOF de Kunst. Van de eerste single Suzanne worden wereldwijd 5 miljoen platen verkocht. Een kopje koffie, Oude liefde roest niet en Dikkertje Dap zijn hits van VOF de Kunst. Samen met Erik van Muiswinkel staat Nol acht jaar lang in de Nederlandse theaters met familievoorstellingen.

Van den Boogaart
André van den Boogaart is een authentiek artiest. Maker van rauwe poëzie, direct uit het leven gegrepen en divers van thematiek. Origineel in zijn taalgebruik. Soms in het Brabantse dialect, soms in het Nederlands met een Brabantse tongval. Hij schreef de titelsong voor de Nederlandse film Dans met de Duivel (2014) met onder anderen Peter Faber, Raymond Thiry en Lizelotte van Dijk. In 2015 schreef hij de titelsong voor de tv-serie Goud in de Grond over het wel en wee in de Tilburgse Vogeltjesbuurt die op de schop gaat.

Speeltijden