Jazz Factory - Teus Nobel Liberty Group

Trompettist Teus Nobel wordt al jaren gezien als een toonaangevende speler aan het Nederlandse jazzfirmament.

Zijn albums oogsten zoveel lof dat Jazzism zelfs stelde dat 'de toekomst van de jazz is opgestaan'. Als voorbereiding op het nieuwe album Journey Of Man besloot Teus, 10 jaar na het voltooien van zijn jazz bachelor, alsnog een jazz-masterstudie te gaan volgen. In 2018 studeerde Teus cum laude af en nam hij direct daarna zijn nieuwe album op, met musici waarmee hij al jaren optrekt.

Het open, modale karakter van veel van de composities op Journey Of Man geven zijn Liberty Group alle vrijheid om tot de meeste pure vorm van geïmproviseerde muziek te komen: dat gebied waar elke seconde muzikale beslissingen genomen kunnen worden die composities compleet op zijn kop zetten.

Teus Nobel gaf inmiddels concerten in meer dan 20 landen wereldwijd; van Canada tot Ghana, van Brazilië tot Rusland. Hij speelde met o.a. Frank McComb (US), Jef Neve (B), Hans Dulfer, Jazzorchestra Of The Concertgebouw, Ntjam Rosie, Frazey Ford (CAN) en vele anderen.

Recensie over zijn onlangs verschenen album 'Journey of Man'

★★★★★ de Volkskrant: "Hij neemt risico's in composities die regelmatig van tempo en dynamiek wisselen en lijkt voortdurend op zoek naar de noten die je net niet verwacht.'' ''Knap zoals Nobel hier op flugelhorn de diepte in gaat.''★★★★ Jazzism: "Geraffineerde en ingenieus geconstrueerde stukken."

★★★★ Trouw: "Bravoure vermengd met kwetsbaarheid"

Jazzenzo: "Een van de beste trompet-producties ooit verschenen in de Nederlandse Jazz" 

NRC: "Dit is het album dat zijn doorbraak onderstreept." 

Brabants Dagblad: "Vanaf de eerste tonen klinkt vrijheid door in alle vezels van de muziek." Teus Nobel - trompet/flugelhorn
Alexander van Popta - piano
Jeroen Vierdag - bas
Tuur Moens - drums 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!