Te Gast: Brabants Jazz Orkest - The Fabulous Bill Holman

  • The Fabulous Bill Holman

Het Brabants Jazz Orkest is altijd op zoek naar verrassend programma voor haar publiek. Dat heeft zij deze keer gevonden in de bijzondere muziek van de onevenaarbare Bill Holman.

Op donderdagavond 24 oktober 2019 treedt Het Brabants Jazz Orkest o.l.v. Jeroen Doomernik op in de Clubzaal van de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch en brengt het programma ‘The Fabulous Bill Holman’.

Bill Holman is van origine een tenorsaxofonist, maar al snel besloot hij muziek te gaan schrijven voor bigbands. Vanaf 1952 was hij de vaste arrangeur en instrumentalist in het orkest van Stan Kenton. Uiteindelijk is Bill Holman een eigen bigband gestart, die bij herhaling werd opgeroepen voor plaatproducties. Daarnaast was hij arrangeur en componist voor de belangrijkste artiesten van de moderne jazz zoals Count Basie, Louis Bellson, Buddy Rich, Gerry Mulligan. Ook schreef hij ook voor zangers/zangeressen zoals Sarah Vaughan, Tonny Bennett, Ella Fitzgerald en Michael Bublé.

De werken van Bill Holman zijn altijd een verrassing voor je oren, waarbij vaak polyfoon aangemaakt. In 1996 kreeg hij voor zijn compositie ‘A View From the Side’ een Grammy Award. Deze compositie staat ook zeker op de lessenaars van Het Brabants Jazz Orkest!

Het Brabants Jazz Orkest heeft zijn thuisbasis in ’s-Hertogenbosch, maar bestaat uit muzikanten uit geheel Brabant. Het orkest musiceert op hoog niveau en levert met zijn vele bijzondere concerten een waardevolle bijdrage aan het muzikale klimaat van Brabant en de stad ’s-Hertogenbosch.

Kenmerkend voor Het Brabants Jazz Orkest zijn de samenwerking met verrassende gasten en de eigenzinnige repertoirekeuze, variërend van traditionele arrangementen tot werk van hedendaagse componisten en arrangeurs. Ook deze keer wil Het Brabants Jazz Orkest u graag verrassen met dit bijzondere concert


 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!