The Kik - The Kik Hertaalt

Bekend van De Wereld Draait Door, waarin de band maandelijks bekende hits hertaalde: van de Bee Gees tot Adèle! In totaal meer dan veertig nieuwe Nederlandstalige songs! Voor dit theaterconcert maakt The Kik een selectie uit dat repertoire en bandleider en vertaler Dave von Raven vertelt, zoals alleen hij dat kan, het verhaal.

In 2014 debuteerde The Kik in de theaters met De Veelste Grote Nederbiet Sjoo (een ode aan de Nederlandstalige beatmuziek van weleer) en werd eind 2015 alweer afgetrapt met de voorstelling Met De Deur In huis, waarin de band zich stortte op kleinkunst-materiaal dat gaandeweg een inspiratiebron bleek voor hun onlangs verschenen, derde album Stad & Land. In het nieuwe seizoen houdt The Kik vast aan het idee om in hun theatershows iets totaal anders te brengen dan op de reguliere podia en festivals...

Na hun optredens als huisband van De Wereld Draait Door kwam van vele kanten de vraag om liedjes van een nieuwe, Nederlandse tekst te voorzien. Zo ontstonden de afgelopen jaren meer dan veertig nieuwe liedteksten die veelal slechts eenmalig werden uitgevoerd bij o.a. Giel Beelen, De Beste Zangers Van Nederland, Radio 1 en De Zomer Voorbij.

Voor dit nieuwe programma maakte The Kik een selectie uit dit repertoire en vertelt Dave von Raven op humoristische wijze de achterliggende verhalen.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!