/ CLUBZAAL

Blue Room Sessions - Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen (NL)

Spetterende Bluegrass van eigen bodem

In februari 2019 verzorgden Tim & The Bluegrass Boogiemen een prachtig concert voor een enthousiaste uitverkochte Clubzaal. Reden temeer om het gezelschap opnieuw te ontvangen in The Blue Room Sessions.

Tim Knol timmert al jaren aan de weg in Nederland als singer-songwriter. Hij steekt daarbij zijn liefde voor Roots/countrymuziek niet bepaald onder stoelen of banken. In 2010 verscheen zijn debuutplaat die lovend werd ontvangen door de Nederlandse muziekpers.

Hij speelde samen met muzikanten als Anne Soldaat, Matthijs van Duijvenbode en Jeroen Kleijn en werd hij een veelgevraagd artiest op grote festivals als Lowlands en Pinkpop. In 2014 ging Tim met zijn solotoer de theaters langs.

Over The Bluegrass Boogiemen
The Bluegrass Boogiemen bestaan vanaf 1990. De band speelde veelvuldig op festivals in onder andere Nederland en Ierland. Ook toerden ze een aantal keren door de USA. De Washington Post schreef er het volgende over: “The Boogiemen mimicked American music icons with absolute accuracy and joy…”

The Bluegrass Boogiemen spelen een mix van traditionele en modernere vormen van Bluegrass. Uiteraard met akoestische instrumenten als gitaar, contrabas, 5-string banjo en mandoline, aangevuld met mooie vocale harmonieën. Door veel te luisteren naar traditionele bluegrass pikten de muzikanten veel inspiratie op voor hun eigen speelstijl.

Over de samenwerking
Tim Knol schreef samen schreven met Arnold Lasseur (The Bluegrass Boogiemen) een aantal liedjes. Dit leidde tot het uitbrengen van het album Happy Hour. Een lang gekoesterde wens voor Tim.

Het karakteristieke timbre van Tims stem kleurt perfect bij het palet akoestische klanken van de Bluegrass Boogiemen. Het geheel klinkt authentiek, als ware het muziek direct uit de Appalachen van de USA ontsproten. 

Normaalprijs€20,00
Speeltijden & Tickets

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!