Blue Room Sessions - Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen

Let op: dit concert vervangt het concert van Dries Bongaerts met trio.

Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen vormen een soort voorbestemd huwelijk. Het karakteristieke timbre van Tim’s stem kleurt perfect bij het palet akoestische klanken van de Bluegrass Boogiemen.

Tim Knol

Tim Knol timmert al een flink aantal jaren aan de weg in Nederland als singer-songwriter. Hij steekt zijn liefde voor Roots/countrymuziek niet bepaald onder stoelen of banken. Tim groeide op in Hoorn en maakt muziek vanaf zijn tiende jaar. In 2010 verscheen zijn debuutplaat die lovend werd ontvangen door de Nederlandse muziekpers. Hij speelde samen met muzikanten als Anne Soldaat, Matthijs van Duijvenbode en Jeroen Kleijn. Tim Knol werd ook een veelgevraagd artiest op de grotere festivals, zoals Lowlands en Pinkpop. In 2014 ging Tim met zijn solotoer de theaters langs. Zijn eerste en enige optreden in The Blue Room Sessions was in januari 2016.

The Bluegrass Boogiemen
The Bluegrass Boogiemen bestaan vanaf 1990. De band speelde veelvuldig op festivals in onder andere Nederland en Ierland. Ze toerden zelfs een keer door de USA. De Washington Post schreef over de band het volgende: “The Boogiemen mimicked American music icons with absolute accuracy and joy…” The Boogiemen spelen een mix van traditionele en modernere vormen van bluegrass. Uiteraard met akoestische instrumenten als gitaar, contrabas, 5-string banjo en mandoline, aangevuld met mooie vocale harmonieën. Door veel te luisteren naar traditionele bluegrass pikten de muzikanten veel op voor hun eigen speelstijl.

In 2018 kwam het tot een samenwerking tussen Tim Knol en The Blue Grass Boogiemen. Dat resulteerde in gezamenlijk songs schrijven met Arnold Lasseur, die mandoline speelt in the Boogiemen. Dat op zijn beurt leidde weer tot het uitbrengen van een album met de titel “Happy Hour” dat in maart 2019 verscheen. Deze samenwerking was voor Tim een lang gekoesterde wens.
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!