Jazz Factory - Timbazo

Het nieuwe seizoen in de Jazz Factory start opzwepend met een tropisch feest! Het twaalfkoppige collectief Timbazo maakt een kolkende mix van jazz met salsa en Cubaanse timba. Hun debuutalbum leverde direct een Grammy-nominatie op en kreeg vele enthousiaste reacties uit Colombia, Mexico, de VS en natuurlijk ook Nederland. Bandleider en percussionist Nils Fischer speelde eerder al de Clubzaal plat met CaboCubaJazz.

Timbazo verenigt de intensiteit van de Cubaanse timba met jazz en 'salsa dura'. De bandleden zijn afkomstig uit Colombia, Cuba, Nederland, Duitsland, VS, Puerto Rico, Venezuela en Curaçao. Oprichter Nils Fischer, één van de beste percussionisten die Europa rijk is, koos een topbezetting met geweldige salsa-zangers en een spetterende blazerssectie.

Timbazo's eerste album ¡Gracias Joe Cuba! deed de salsawereld schudden op haar grondvesten: het werd gekozen tot beste salsa-album van het jaar door de internationale pers. Na talrijke concerten op onder meer North Sea Jazz en vele grote zomerfestivals, presenteert de band nu Rumberos a Montón.

Dit concert bestaat voor een deel uit staanplaatsen

Recensies

Salsapower: ''Horns blaring, percussion faster than the speed of light and singers just spitting fire!''

Oor: ''Met een hopelijk broeierige zomer op komst is dit verreweg de meest gevarieerde en beste Latijnse dansplaat van het moment''Klik hier voor alle Jazz Factory concerten

Ook interessant zijn Tutu Puoane en Nueva Manteca

Speeltijden