/ GROTE ZAAL

Lavinia Meijer - Untitled 1 (afgelast)

  • Untitled 1

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente.

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Harpiste Lavinia Meijer geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea, van de Berliner Philharmonie tot de Verkadefabriek. Ze werkte samen met artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anders. Dit seizoen komt ze met een solovoorstelling naar de Grote zaal.

Lavinia speelt niet alleen klassiek solorepertoire, maar ook hedendaagse muziek. Ze verlegt constant de grenzen van de harp als solo-instrument. Als vermaard artiest, met een wereldwijd bereik, won ze talrijke prijzen (waaronder een Edison in 2012), maakte ze verschillende albums die de gouden status kregen en een platinum album (Metamorphosis The Hours met stukken van de Amerikaanse componist Philip Glass).

Ze maakt deze solovoorstelling vanuit haar nieuwsgierigheid een mogelijk antwoord te vinden op de vraag ‘in welke stijlperiode leven we? Toch geen postpost-post modernisme?’ Ze verweeft haar persoonlijke verhalen met muziek uit de afgelopen decennia, vanaf de jaren ‘70.

Door haar samenwerkingen en haar interesse in de veranderingen binnen de kunst, koppelt ze verschillende kunstvormen aan elkaar en verbindt ze haar muziek met beeldende kunst, schrijvende kunst, spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten.Credits:
Fotografie: Anne Claire de Breij

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!