Jazz Factory - Vuma Levin Quintet

Met zijn muziek wil de Zuid-Afrikaanse gitarist Vuma Levin een nieuwe dimensie geven aan de verhalen over zijn thuisland die passen binnen deze eeuw. Door de combinatie van jazz met Zuid-Afrikaanse ritmiek en melancholische songs, creëert Levin met zijn kwintet een eigen klankpallet waarin de Afrikaanse diaspora een heel ander gezicht krijgt.

Eigentijdse en traditionele muziek blijken veel dichter bij elkaar te liggen dan menigeen vermoedt.

Recensies

NRC Handelsblad:
''Hij werd geboren onder het apartheidregime, maar groeide op in de optimistische jaren van de regenboognatie. Toen jazzgitarist Vuma Levin (31), kind van een zwarte moeder en een witte vader, zijn boze tienerjaren doormaakte, begon ook het nieuwe Zuid-Afrika volwassen te worden, met alle problemen van dien. In zijn muziek - een combinatie van traditioneel Zuid-Afrikaanse stukken en contemporaine jazz - onderzoekt Levin de identiteit van Zuid-Afrika na de afschaffing van de apartheid, en daarmee zichzelf.''

Volkskrant: ''Vuma Levin Kwintet klinkt speels door de meestal opgewekte melodieën. Daaronder legt het vijftal een fijn uitgedachte verzameling ritmische motiefjes, die mooi in elkaar vallen.''

NTR/NPO2: “Veelbelovend Zuid Afrikaanse gitarist en Componist Vuma Levin mixt stijlen uit zijn geboorteland met jazz, pop en electronica"

Mail and Guardian: ''Vuma Levin is op weg om één van de belangrijkste Afrikaanse jazzmuzikanten te worden''
 Klik hier voor alle Jazz Factory concerten

Ook interessant zijn Elliot Galvin Trio, LAB Trio en Myrthe van de WeeteringBezetting
Vuma Ian Levin: gitaar, samples
Bernard van Rossum: saxofoon
Koen Schalkwijk: pianist
Marco Zenini: contrabas, basgitaar
Jeroen Batterink: drums, percussieJAZZ FACTORY OP SPOTIFY
Luister op je gemak naar de volledige Jazz Factory line-up van dit seizoen. Zet 'm aan tijdens een fijn avondje tafelen, geniet van bekenden of ontdek jong talent, een nieuwe favoriet. Laat je verassen en inspireren, maar vooral: geniet!

Spotify

Speeltijden