November Music - Tom Sanderman 'Who Ever You Are Come Forth'

  • Tom Sanderman 'Who Ever You Are Come Forth'

Tom Sanderman is een van de meest talentvolle jonge saxofonisten van dit moment. Hij sudeerde bij Ties Mellema aan het conservatorium in Tilburg, nam in 2016 deel aan de Bang On A Can Summer Festival en won in 2015 de Jacques de Leeuw Prijs. Hij maakt onder meer deel uit van het Ensemble VONK waarmee hij dit jaar ook op November Music optreedt.

Met zijn debuutplaat The River Beneath Us zette de jonge saxofonist Tom Sanderman zich stevig op de kaart. Als adembenemend virtuoos koestert Sanderman een hartstochtelijke liefde voor de bezwerende klanken van de minimal music. Voor zijn nieuwste programma Whoever You Are Come Forth werpt hij een blik in de toekomst en presenteert hij enkele Nederlandse erfgenamen van de post-minimalistische beweging. Componisten die op geheel eigenzinnige wijze de hypnotische herhaling van de minimal de 21e eeuw in loodsen.

De Nederlandse componist en peetvader van het post-minimalisme, Louis Andriessen, mag natuurlijk niet ontbreken op het programma. Sanderman heeft speciaal voor deze gelegenheid zijn zelden uitgevoerde Toespraak (1979) voor trombone en spreekstem bewerkt. Van festivalcomponiste Kate Moore speelt Sanderman het wervelende titelstuk Whoever You Are Come Forth dat speciaal voor deze gelegenheid is bewerkt. Daarnaast klinken er wereldpremières van drie van Tom zijn lievelingscomponisten, Anthony Fiumara, Aart Strootman en Remy Alexander, een opdrachtwerk van November Music.

PROGRAMMA
Louis Andriessen - Toespraak
Anthony Fiumuara - Solo for alto saxophone
Remy Alexander - new work*
Kate More - Whoever you are come forth
Aart Strootman - new work
Anthony Fiumara - new work

* Opdrachtwerk November Music

Tom Sanderman - saxofoons 

Speeltijden