/ GROTE ZAAL

Nasrdin Dchar - Adem

  • Adem

Stel het is oudejaarsavond 2020. Je zit met familie en vrienden op gepaste afstand van elkaar en kijkt terug naar dit jaar. 2020, dat was het jaar van... incasseren? Van verandering? Revolutie zelfs? Of van stilte? Stilstand? Verbinding? Gouden Kalf winnaar Nasrdin Dchar neemt ons mee in zijn blik op het afgelopen jaar.

Van Nasrdin Dchar zag je in de Verkadefabriek eerder Oumi (over zijn moeder), Dad (over zijn vader en het vaderschap) en nam hij het publiek in Ja mee op een reis, op zoek naar de liefde. In Adem zoekt hij, op zijn eigen, persoonlijke manier, naar grip op de chaos van dit jaar. Wat gaan we van 2020 nooit meer vergeten? En gaat het de wereld en ons écht veranderen?

Nasrdin Dchar (1978) won in 2011 een gouden Kalf voor zijn rol in de film Rabat. Zijn solovoorstelling Oumi (mijn moeder), geschreven door Maria Goos, werd zeer succesvol ontvangen. Hij speelde de voorstelling, in combinatie met de documentaire Mijn vader, de expat van Abdelkarim El Fassi, zelfs in Koninklijk Theater Carré in aanwezigheid van Koningin Maxima. Ook zijn solovoorstellingen Dad en Ja, trokken volle zalen en kregen lovende kritieken. Dad behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017 en was er publieksfavoriet.

De pers over Dad:
★★★★ NRC: "Dad van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan.”
★★★★ De Telegraaf: "Dchar spreekt in Dad recht uit het hart en blijft dicht bij zichzelf.”
★★★★ De Volkskrant: “Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling, met aandacht voor kleine details naast grote thema's.”

De pers over JA:
★★★★★ Trouw: “Een belangrijke en heerlijke voorstelling”
★★★★ de Volkskrant: “Je voelt het vuur van Dchars maatschappelijke missie”
★★★★ NRC: “Het positivisme van Nasrdin Dchar in ‘Ja' is aanstekelijk”
Het Parool: "Het is het mooiste anderhalf uur toneel dat je dit seizoen (…) gaat zien en voelen. En vooral dat laatste."


Credits
spel: Nasrdin Dchar
tekst: Nasrdin Dchar en Floris van Delft
regie: Floris van Delft
 

Supporter€20,00
Normaalprijs€22,00
Speeltijden & Tickets
za 30 jan

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!