Nasrdin Dchar - Ja

  • Ja
  • Ja
  • Ja

Wegens succes nog een állerlaatste keer te zien: Ja. Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is? De succesvoorstelling van afgelopen seizoen is nog één keer te zien, mis het niet.

Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en Dad (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in Ja mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch? In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling Dad – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.

Recensies
★★★★★ Trouw:
"Nasrdin Dchar maakt met 'JA’ een lichtvoetige én diepzinnige voorstelling.'"
★★★★ NRC: "Als een Hugh Grant van de Lage Landen palmt hij je in met zijn laconieke spel-met-knipoog."
Theaterkrant: "Een persoonlijke voorstelling die niet louter over zijn eigen liefdesleven gaat, maar ook over schaamte, schuldgevoel, cultuurverschillen en daarin humor en oprecht engagement combineert." En: "Romantische komedie die 'hsoema' met 'gezelligheid' verweeft."

Nasrdin Dchar: “Na de voorstelling over mijn moeder, wist ik meteen dat er daarna een voorstelling over mijn vader moest komen. Omdat ik zelf vader was geworden, kreeg het een extra lading omdat we leven in een maatschappij die nogal gepolariseerd is. Waarin verschillen niet als kracht worden gezien, maar waar juist erg op gewezen wordt. Mijn kinderen groeien hier op. Zo ontstond de vraag van de voorstelling DAD: is Nederland wel het land waar ik mijn kind wil opvoeden?” ... “Die laatste voorstelling heb ik gemaakt met Floris van Delft. Dat voelde zo goed, dat ik meteen wist: mijn volgende wil ik ook met hem maken.” De interviews met Nasrdins vrouw die voor deze voorstelling een vertrekpunt vormden, deed regisseur Floris van Delft. Nasrdin Dchar: "Die heeft aardig wat uren bij ons aan tafel gezeten met Amy terwijl ik buiten met mijn zoontje aan het voetballen was of de boodschappen deed. Raar, haha. Want ik dacht: o mijn god, wat zal ze allemaal wel niet vertellen?!”

Nasrdin Dchar
Nasrdin Dchar (1978) won in 2011 een gouden Kalf voor zijn rol in de film Rabat. Hij speelde rollen in de films Infiltrant (Shariff Korver), Wolf ( Jim Taihuttu) en Süskind (Rudolf van den Berg). Improviseert in De Vloer Op, en speelt oa in de series Zwarte Tulp en De 12 van Oldenheim. Als gastacteur was Nasrdin verbonden aan Theater Rotterdam, waar hij o.a. te zien was in Branden, Kust en Oedipus. Eerder speelde hij in het vierluik De geschiedenis van de familie Avenier en Ghetto van Het Toneel Speelt.

Zijn solovoorstellingen Oumi (mijn moeder), geschreven door Maria Goos, werd zeer succesvol ontvangen. Hij speelde de voorstelling, in combinatie met de documentaire Mijn vader, de expat van Abdelkarim El Fassi, zelfs in Koninklijk Theater Carré in aanwezigheid van Koningin Maxima. Ook zijn solo Dad, geschreven samen met Floris van Delft, trok meer dan vijfentwintigduizend bezoekers naar het theater, en de voorstelling is ook op televisie uitgezonden. Dad behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017 en was er publieksfavoriet.
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!